Het is ongeveer anderhalf jaar geleden dat we voor het eerst contact hadden met de oprichter van Atelier Labro, Lisa Galenkamp. Het was eigenlijk doordat veel van het Anna + Team het merk zelf ontdekten via Instagram dat dit opwindende nieuwe merk onder onze aandacht kwam. We waren meteen weg van Lisa's kenmerkende kenmerkende stijl en wilden meer weten.

Voordat we het wisten zaten we samen koffie te drinken en hoorden we uit de eerste hand over Lisa's inspiraties en haar connectie met Italië, en de sterke relaties die ze heeft opgebouwd met haar leveranciers. Het klikte meteen en we waren aan het kletsen over alle mogelijkheden en hoe snel we Atelier Labro zouden kunnen verkopen in onze Anna + Nina-winkels en online.
Fast forward naar vandaag en we kijken met een grote glimlach terug op die eerste ontmoeting. Een van de dingen waar we erg trots op zijn, zijn alle andere coole merken die we zowel online als in de winkel verkopen en we willen jou, onze klanten, een kijkje geven in die merken en om je geïnspireerd te voelen op dezelfde manier als wij!
Hoewel het niet helemaal dezelfde inhaalslag was als we hadden gehoopt met Lisa en het Atelier Labro-team (vanwege de voor de hand liggende pandemische omstandigheden), namen we contact met haar op om haar een heleboel vragen te stellen, zodat we om het merk een beetje beter te leren kennen...
Kun je onze lezers vertellen wie het gezicht achter Atelier Labro is? 
Mijn naam is Lisa Galenkamp, ik ben 27 jaar en geniet van het leven door goede wijn te drinken met mijn lieve vrienden en familie.
Waar komt je passie voor sieraden vandaan en waarom wilde je hier je beroep van maken??
Ik ben Labro begonnen met mijn passie voor Italië en liefde voor unieke, hoogwaardige producten. Ik heb altijd in de detailhandel gewerkt en van mijn passie voor dolce far niente' een retailmerk maken, was een droom die uitkwam. Voor mij is Labro meer dan sieraden, het is een levensstijl, een wereld om in te duiken en inspiratie op te doen. De fiori-collectie werd ons iconische stuk en het voelt nog steeds als een perfect Italiaans zomeraccessoire, de sfeer die we willen creëren..
Wat waren je grootste uitdagingen bij het bouwen van een merk??
Aan de ene kant draait en verandert alles razendsnel, van een eenmanszaak aan huis naar een team met stoere meiden in een nieuw atelier. Aan de andere kant zijn er veel meer dromen en ideeën dan er tijd of geld is. Het is de strijd van elk jong bedrijf en terwijl de dagelijkse achtbaan aan het rollen is, hebben we uitdagende en geweldige dagen!
Kun je ons vertellen over enkele artiesten en merken die je hebben beïnvloed??
Ik voel me geïnspireerd door artiesten en merken die niet de massa of trends volgen, maar hun eigen stijl en sfeer volgen. Denk aan La Veste, het concept achter Harmony Paris, Ganni en Wolfware. Voor onze collecties voel ik me geïnspireerd door klassieke mediterrane vakantievibes. Zo wordt de nieuwe SS21-collectie een Italiaanse Boutique Hotel-sfeer vol nieuwe luxe accessoires.

 

A+N - Atelier Labro

We houden van je kenmerkende stijl, de bloemen en kralen zijn gewoon een verademing! Kun je je het eerste stuk herinneren dat je ooit hebt gemaakt en hoe het is geëvolueerd tot de stijl die je nu hebt??

Ik herinner me nog dat ik ons eerste exemplaar maakte, het is een ouderwetse techniek, maar we hebben gewerkt aan een bijgewerkt, meer modieus ontwerp. Tijdens het proces van de eerste samples heb ik ze nog niet zelf kunnen maken. Ik selecteerde de draad, kralen en sluitingen en ontwierp deze door te schetsen en te communiceren met Mirjam. De dame die me hielp bij het lanceren van onze eerste batch. Na een tijdje werden de kettingen een groot succes en volgde ik een thuiscursus om de sieraden zelf te leren maken. Op dit moment maken alle teamleden van Labro wekelijks tientallen kettingen.

We willen graag meer weten over je creatieve proces, kun je ons wat inzichten geven?
Het is een beetje cliché, maar ik voel me geïnspireerd als ik alleen in de natuur ben. De meeste creatieve ideeën duiken op tijdens een van mijn runs in de duinen van Kennemerland. Een prachtig natuurgebied in de omgeving van Haarlem. Ik vind het heerlijk om in het atelier aan de slag te gaan om nieuwe ontwerpen te maken en nieuwe plannen uit te werken. Het liefst met wat verse bloemen, kaarsjes en goede muziek om me heen. Een gezellige, schone en georganiseerde ruimte is belangrijk voor mij, ons nieuwe atelier is de perfecte plek!

We zijn helemaal weg van de Italiaanse flair van het merk. Waarom koos je Italië als instelling voor je merk??
Ik was niet op zoek naar een bestemming voor mijn merk, ik was op zoek naar een collectie geïnspireerd op Italië. Sinds mijn vroege jeugd heb ik elke zomer in het Zuid-Europese land doorgebracht. Met naaste familie en vrienden die zo dichtbij werden als familie. Het is de mediterrane levensstijl en liefde voor pure materialen en ingrediënten die mij al jaren geleden inspireerden. Het voelt als een tweede thuis en ik kan niet beschrijven waarom ik me zo geïnspireerd voel als ik daar ben, het is een soort rust.

A+N - Atelier Labro

Heb je merken of artiesten waarmee je in de toekomst zou willen samenwerken??

Ik zou graag samenwerkingen aangaan met toffe Italiaanse hotels. Het creëren van limited edition hotelkleding en een luxe sieradenlijn.

Wat volgt er voor Atelier Labro Kun je ons een sneak preview gevens?

We hebben zojuist onze nieuwe website gelanceerd, inclusief onze exclusieve lobby'. Een lobby voor alleen leden waar binnenkort unieke stukken, pre-orders en meer worden geüpload. Daarnaast ben ik momenteel bezig met het ontwerpen van onze SS21-collectie en ik kan niet wachten om je meer te laten zien! 

Waar is je favoriete plek in Italië?

Mijn thuis weg van huis: Lago di Garda en de beste stad van Europa: Firenze. 

Omdat je zo geïnspireerd bent door Italië, hebben we een paar Italiaans geïnspireerde dit of dat voor je gemaakt, ben je er klaar voory?

• Pizza of Pasta? Pasta (Ravioli)
• Capri of Positano? Capri
• Cappuccino of Espresso? Cappuccino (alleen voor 11 uur)
• Gucci of Prada Gucci
• Negroni ofCampari Campari
• Tiramisu of Cannoli TiramisuOntdek nog meer van Atelier Labro en bekijk hun nieuwe website hier.

november 01, 2020