Sieraden Garantie & Verzorging

Hier vind je alle informatie over onze sieraden garantie en onderhoudsinstructies om je Anna + Nina sieraden als nieuw te houden. Als je nog vragen hebt over de garantie of de verzorging van je sieraad, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, ons team helpt je graag verder.

Verguld & Zilver

Verzorging

Anna + Nina sieraden zijn met de hand gemaakt en daarom delicaat. Om ervoor te zorgen dat je sieraad als nieuw blijft, moet je er voorzichtig mee omgaan.

 • Draag je sieraden niet tijdens het sporten. Elk verguld sieraad is kwetsbaar voor krassen. Vermijd krassen op harde oppervlakken bij voorwerpen die verguld zijn of bedekt zijn met emaille.
 • Draag jouw sieraden niet onder de douche, in het zwembad of in de spa. Chloor is zeer schadelijk voor sieraden en kan ertoe leiden dat jouw sieraden breken. Vocht kan ook de oorzaak zijn van oxidatie, dus maak je item schoon met een droge doek als je item is opgeslagen of in contact is gekomen met vloeistoffen. Parels zijn bijvoorbeeld poreus en houden - ondanks dat ze uit het water komen - niet van vocht.

 • Doe je sieraden af ​​terwijl je een agressieve chemicaliën omdat ze de glans en afwerking van je sieraad kunnen aantasten
 • Doe je sieraden als laatste om. Make-up, parfum, haarproducten en lotions kunnen beschadigen.
 • Maak je sieraden schoon. Gebruik voor vergulde en zilveren items een zachte en droge doek, gebruik geen vloeistoffen.

 • We raden ten zeerste aan om al jouw sieraden af ​​te doen voor het slapen om de levensduur van jouw items te verlengen. Slapen met je sieraden kan overmatige stress en slijtage veroorzaken, meer dan het bij overdag dragen van je sieraden.
Opbergen

Bewaar je sieraden in een schone, droge ruimte. Wij raden aan een daarvoor bestemd etui of sieraden doosje te gebruiken en niet thuis in de Anna + Nina verpakking te bewaren. Het is het beste om items apart op te bergen om te voorkomen dat ze krassen of in de war raken. Vermijd het ophangen van kettingen of armbanden die zijn gemaakt met parels of kralen.

Garantie

Neem contact op met de winkel waar je jouw aankoop hebt gedaan. Als je een beschadigd of defect product ontvangt, stuur ons dan een mail op webshop@anna-nina.nl en voeg een foto en het ordernummer toe. Neem ook contact met ons op als je niet zeker weet of jouw artikel is zoals het hoort of niet goed sluit. Wij bieden, vanaf de aankoopdatum, 2 maanden garantie op Vergulde & Zilveren artikelen.

Onze garantie is niet van toepassing op:

 • Krassen veroorzaakt door normale slijtage
 • Onjuist gebruik of opslag van jouw sierraad
 • Artikelen die zijn aangepast of aangepast door een derde partij buiten Anna + Nina.
 • We kunnen verloren sieraden items niet vergoeden, we hebben het defecte item nodig om compensatie of reparatie aan te bieden.

 

In geval van verkleuring van de vergulde sieraden buiten de garantieperiode bieden wij een plateer service aan in onze winkel aan de Herengracht 369, Amsterdam. Prijzen variëren per producttype vanaf €24,95.

14K Goud

Verzorging

Anna + Nina sieraden zijn met de hand gemaakt en daarom delicaat, ga er voorzichtig mee om.

 • Draag jouw sieraden niet tijdens het sporten. Goud is een zacht metaal, wat betekent dat het kwetsbaar is voor krassen. Dit geldt ook voor ringen met edelstenen. Edelstenen variëren in zachtheid en kunnen het beste niet gedragen worden tijdens het sporten.

 • Draag je sieraden niet onder de douche, in het zwembad of in de spa. Chloor is zeer schadelijk voor sieraden en kan ertoe leiden dat jouw sieraden breken. Vocht kan ook de oorzaak zijn van oxidatie, dus maak je item schoon met een droge doek als je item is opgeslagen in of in contact is gekomen met vloeistoffen. Parels zijn bijvoorbeeld poreus en houden - ondanks dat ze uit het water komen - niet van vocht.

 • Doe je sieraden af ​​wanneer je werkt met agressieve chemicaliën, omdat deze de glans en afwerking van jouw sieraad kunnen aantasten. Doe sieraden als laatste om. Make-up, parfum, haarproducten en lotions kunnen beschadigen.

 • Maak je 14K gouden sieraden schoon. Je kunt lauwwarm water gebruiken met een mild, niet-geparfumeerd afwasmiddel en een zachte tandenborstel. Bij twijfel/professionele reiniging door onze Goudsmeden kunt u terecht in ons Atelier op Herengracht 369, of neem contact met hen op via herengracht@anna-nina.nl.

 • We raden ten zeerste aan om al je sieraden af ​​te doen voor het slapen om de levensduur van je items te verlengen. Slapen met je sieraden kan overmatige stress en slijtage veroorzaken, meer dan bij het overdag dragen van je sieraden.
Opbergen

Bewaar je sieraden op een schone, droge plek. Het is het beste om sieraden apart op te bergen om te voorkomen dat ze krassen of in de war raken. Vermijd het ophangen van kettingen of armbanden die zijn gemaakt met parels of kralen.

Garantie

Als je aanspraak wilt maken op jouw garantie, omdat je een beschadigd of defect product hebt ontvangen, neem dan direct contact met ons op. Neem bij een winkelaankoop contact op met de winkel waar jouw aankoop is gedaan. In het geval van een webshop bestelling stuur ons een mail op webshop@anna-nina.nl en voeg een foto en het bestelnummer toe. Neem ook contact met ons op als je niet zeker weet of je item is zoals het hoort of niet goed sluit.

We bieden 12 maanden garantie op 14K en andere gouden sieraden, vanaf de aankoopdatum. Deze garantie periode kan niet worden verlengd als artikelen pas later worden gedragen. Onze garantie is niet van toepassing op producten die zijn gekocht in andere winkels of webshops dan anna-nina.nl of onze officiële Anna + Nina Stores. Oplossingen met terugwerkende kracht zijn niet mogelijk, meld eventuele klacht(en) direct.

Onze garantie geldt niet voor:

 • Krassen veroorzaakt door normale slijtage.
 • Onjuist gebruik of onjuiste opslag van jouw product.
 • Artikelen die zijn aangepast door ons of aangepast door een derde partij buiten Anna + Nina.
 • We kunnen verloren items zoals oorbellen niet vergoeden, we hebben het defecte item nodig om compensatie of reparatie aan te bieden. 

Reparatie Service

Voor alle 14K gouden artikelen waarvan de garantieperiode is verstreken, kan je terecht in ons Atelier op Herengracht 369, Amsterdam om de reparatiemogelijkheden te bespreken, of neem contact op met herengracht@anna-nina .nl. Voeg een foto van het sierraad toe aan jouw e-mail.

Controle & Schoonmaakservice

Een eenmalige controle en schoonmaak service valt binnen de 12 maanden garantie na aankoop. Dit is inbegrepen in onze garantie op 14K en andere gouden ringen. Breng je ring naar ons Atelier (Herengracht 369, Amsterdam) voor kwaliteitscontrole en reiniging (bezorgservice niet inbegrepen). Indien mogelijk/nodig kan verdere reparatieservice worden aangeboden om de levensduur van jouw sierraad te verzekeren.

Vintage

Verzorging

Houd er rekening mee dat vintage sieraden tweedehands zijn. Mogelijke schade door slijtage kan er al zijn en daardoor treedt erosie ook eerder op. Alle sieraden worden gecontroleerd op kwaliteit door onze eigen goudsmid.

 • Draag je sieraden niet tijdens het sporten. Goud is een zacht metaal, wat betekent dat het kwetsbaar is voor krassen. Dit geldt ook voor ringen met edelstenen. Edelstenen variëren in zachtheid en kunnen het beste niet gedragen worden tijdens het sporten.

 

 • Draag je sieraden niet onder de douche, in het zwembad of in de spa. Chloor is zeer schadelijk voor sieraden en kan ertoe leiden dat jouw sieraden breken. Vocht kan ook de oorzaak zijn van oxidatie, dus maak je item schoon met een droge doek als je item is opgeslagen op een vochtige plek of in contact is gekomen met vloeistoffen. Parels zijn bijvoorbeeld poreus en houden - ondanks dat ze uit het water komen - niet van vocht.

 

 • Doe je sieraden af ​​wanneer je werkt met agressieve chemicaliën, omdat deze de glans en afwerking van jouw sierraad kunnen aantasten. Doe sieraden als laatste om. Make-up, parfum, haarproducten en lotions kunnen beschadigen.

 

 • Maak je Vintage sieraden schoon. Je kunt lauwwarm water gebruiken met een mild, niet-geparfumeerd afwasmiddel en een zachte tandenborstel. Bij twijfel/professionele reiniging door onze Goudsmeden, bezoek ons ​​Atelier op Herengracht 369, of neem contact met hen op via herengracht@anna-nina.nl.
Opbergen

Bewaar je sieraden op een schone, droge plek. Het is het beste om sieraden apart op te bergen om te voorkomen dat ze krassen of in de war raken. Vermijd het ophangen van kettingen of armbanden die zijn gemaakt met parels of kralen.

Garantie

Alle vintage ringen die online en in de winkel worden verkocht, zijn authentieke vintage ringen, wat betekent dat ze tweedehands zijn en niet 'nieuw'. We denken absoluut dat dit elk stuk uniek maakt en bijdraagt ​​aan het karakter van de sieraden. Al onze Anna + Nina vintage ringen worden met de hand geselecteerd door onze specialist die elke ring zorgvuldig evalueert en het type metaal, de stenen en de zetting beoordeelt.

Als je aanspraak wilt maken op jouw garantie, wanneer je een beschadigd of defect product hebt ontvangen, neem dan direct contact met ons op. Neem bij een winkelaankoop contact op met de winkel waar jouw aankoop is gedaan. In het geval van een webshop bestelling stuur ons een mail op webshop@anna-nina.nl en voeg een foto en het bestelnummer toe. Neem ook contact met ons op als je niet zeker weet of je item is zoals het hoort of niet goed sluit.

Al onze vintage sieraden hebben een garantie van 12 maanden. Houd er rekening mee dat deze garantie ongeldig is als de ring is aangepast door een andere goudsmid. In dit geval kunnen wij geen restitutie aanbieden.

Onze garantie is niet van toepassing op producten die zijn gekocht in andere winkels of webshops dan anna-nina.nl of onze Official Anna + Nina Stores.

Oplossingen met terugwerkende kracht zijn niet mogelijk, meld eventuele klacht(en) direct.

Onze garantie is niet van toepassing in de volgende gevallen:

 • Krassen veroorzaakt door normale slijtage.
 • Onjuist gebruik of onjuiste opslag van jouw product.
 • Sieraden die zijn aangepast of aangepast door elke derde partij buiten Anna + Nina.
 • We kunnen geen garantie bieden voor verloren items zoals oorbellen, we hebben het defecte item nodig om compensatie of reparatie aan te bieden.

Reparatieservice

Voor alle 14K gouden/vintage items waarvan de garantieperiode is verstreken, kunt u terecht in ons Atelier op Herengracht 369, Amsterdam om reparatieopties te bespreken, of mail naar herengracht@anna-nina.nl. Voeg een foto van jouw artikel toe aan de e-mail.

Controle & Schoonmaakservice

Een eenmalige controle en schoonmaak service binnen 12 maanden na aankoop, is inbegrepen in onze garantie op 14K en andere gouden ringen. Breng je ring naar ons Atelier (Herengracht 369, Amsterdam) voor kwaliteitscontrole en reiniging (bezorgservice niet inbegrepen). Indien mogelijk/nodig kan verdere reparatieservice worden aangeboden om de levensduur van jouw sierraad te verzekeren.

Vermaken

Omdat de ringen Vintage zijn, hebben zij een eigen maat en kunnen deze beperkt worden aangepast. Op elke productpagina kun je zien in welke maat de ring verkrijgbaar is.

Om je te helpen hebben we ook de mogelijkheden toegevoegd om de maat van het sierraad te wijzigen (Indien mogelijk). Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om de ringen op elke maat te maken en dat er beperkingen zijn in het vermaken. De gegeven richtlijnen zijn gebaseerd op de mogelijkheden in ons Atelier. Het kan mogelijk zijn dat een externe goudsmid hierin andere opties aanbied.

Indien je jouw ring door Anna + Nina op maat wilt laten maken, volgens de mogelijkheden vermeld in het artikeloverzicht, dat kan alleen door een bezoek te brengen aan ons Atelier in Amsterdam.

Houd er rekening mee dat er extra kosten in rekening worden gebracht voor het wijzigen van de grootte (zie hieronder). Helaas is het niet mogelijk om ons de goederen per post te sturen, noch is het voor ons mogelijk om de goederen naar jou te verzenden na het aanpassen van de afmetingen. De goederen moeten persoonlijk worden afgeleverd en opgehaald in ons Atelier.


Aanpassingskosten door het Anna + Nina Atelier:

 • Maat verkleinen € 25,00 (per maat)
 • Vergroten van de maat €50 (per maat)