A+N - Astrid Wilson
Ben jij net zo verliefd op Astrid Wilson als wij Ben je net zo nieuwsgierig naar haar wereld en wil je meer weten over de verhalen achter haar prachtige werk Blijf lezen, ‘want we zijn alleen maar naar haar toe gegaan en hebben haar geïnterviewd!
Voor de nieuwe lezers die jou als artiest hebben ontdekt, kun je iets over jezelf vertellen??
Ik ben 28 jaar en woon in het zuidwesten van Zweden. Ik ben typisch kanker, diep intuïtief, vasthoudend, heel dicht bij mijn familie en gevoelig.
 
Waar is je passie begonnen en hoe heb je dat omgezet in een carrière als artiest?
Ik heb altijd van schilderen en creëren gehouden, maar ik zie het gewoon meer als een hobby en mijn manier van mediteren.
Ik heb er nooit echt over nagedacht als een carrière of bedrijf tot ongeveer een jaar geleden, toen ik het gevoel had dat ik wat veranderingen in mijn leven moest aanbrengen - ik stopte met mijn baan als Community Manager bij een groot Zweeds modebedrijf, gewoon om erachter te komen hoe leven van mijn kunst. Ik was zo blij toen mensen contact met me begonnen te krijgen over het kopen van mijn creaties, dat ik de stap heb gezet om mijn baan op te zeggen en er echt voor te gaan, en ik heb er nog geen moment spijt van gehad.
 
Wat vond je je grootste uitdaging als artiest??
Ik kan heel moeilijk accepteren dat inspiratie er nooit echt is als je het nodig hebt. Het kan erg frustrerend zijn als je bijvoorbeeld aan een opdrachtdeadline werkt en het gevoel hebt dat je geen inspiratie hebt en toch moet leveren..
A+N - Astrid Wilson
We houden absoluut van je werk! We vinden het zo vrolijk en blij, we zijn benieuwd wat jou inspireert?
Ik ben een erg gevoelig persoon en ik raak vaak emotioneel uitgeput van het absorberen van zowel goede als slechte dingen om me heen. Met het nieuws van tegenwoordig betrap ik mezelf er vaak op hoe wreed en oneerlijk de wereld is... en dat is een van de redenen waarom ik begon te schilderen, gewoon om slechte gevoelens los te laten en in plaats daarvan dingen te creëren die mij geluk, comfort en rust.
Ik haal inspiratie uit veel dingen, maar op dit moment voel ik me erg geïnspireerd door de natuur en nieuwe knallende kleurencombinaties.
 
In het bijzonder zouden we graag willen weten wat de inspiratie was achter je prints PIM & May?
De kleuren en vormen zijn geïnspireerd op de disco uit de jaren 80. Maar ik hou er echt van als mensen hun eigen interpretaties van mijn werk hebben.
 
Praat ons door uw creatieve proces?
Het is van tijd tot tijd anders maar ik schilder en schets vaak gewoon en 1 op de 10 keer krijg ik het resultaat dat ik wil en de andere 9 keer zal het gewoon een stap in de weg zijn.
Ik begin vaak met het kiezen van kleuren die ik leuk vind en ga van daaruit verder. Ik maak zelden een illustratie van begin tot eind in één keer, ik begin vaak met een illustratie en laat het dan een tijdje staan, gewoon om het met nieuwe ogen te zien, en dan weet ik hopelijk hoe ik verder moet.
 
Wie zijn je favoriete artiesten en waarom?
Ik hou van het werk van Georgia O'Keeffe! Ik ben verliefd op haar bloemen- en natuurschilderijen, ze zijn zo mooi en voelen zo levendig aan, en ik word zo kalm als ik ernaar kijk.
 
Wat was het eerste kunstwerk dat je ooit hebt gekocht??
Ik kocht twee Lovisa Burfitt-kunstafdrukken toen ik mijn eerste appartement kreeg, ongeveer 10 jaar geleden.
A+N - Astrid Wilson
Waar begin je bij het maken van een muur met prints/schilderijen? Hoe weet je wat je moet samenstellen?r?
Soms denk ik dat mensen het moeilijker maken dan nodig is. En ik denk dat de beste manier is om niet te veel na te denken... Als ik decoreer, ga ik gewoon voor stukken die ik echt leuk vind en waar ik voor voel, en dan zijn de resultaten vaak best goed. Ik ben niet zo van het matchen of het maken van tinten in tinten, ik denk gewoon dat de resultaten altijd goed zijn als je de kunst die je ophangt echt leuk vindt.
Naast je prachtige kunst, valt het ons op dat je ook een ongelooflijke modestijl hebt, op welke merken ben je op dit moment verliefd?
Mode is mijn manier om mezelf uit te drukken, vooral voordat ik begon te schilderen zoals ik nu doe.
In de zomer draag ik graag grote zwierige jurken, Dodo Bar of & Rhode zijn twee merken die ik momenteel erg leuk vind.
Ik koop ook veel vintage stukken, er gaat niets boven het vinden van een mooie retro vintage jurk.
We zien dat je ook behoorlijk geïnspireerd bent door reizen, kun je ons je top 3 steden geven?
Ja, of ik denk dat ik, misschien alleen omdat we niet kunnen reizen, erg emotioneel word over andere plaatsen en droom dat ik veel naar andere plaatsen ga. Ik ben me ervan bewust dat we op dit moment niet in staat zijn om op dezelfde manier te reizen als voorheen, en dat was een van de redenen waarom ik deze Market-afdrukken begon te maken. Gewoon om het gevoel te hebben dat ik dichter bij plaatsen ben die ik fysiek niet kan bezoeken. Als dat ergens op slaat…
Ik ben een meisje uit de grote stad en hou van Tokyo, Amsterdam en Londen!
Waar staat de volgende op je reislijst?
Op dit moment zou ik graag naar Noorwegen gaan en wandelen. Ze hebben zo'n mooie natuur.
Ik zou ook heel graag Mexico, Kenia of Sri Lanka willen zien!
A+N - Astrid Wilson
We zijn super enthousiast om door te gaan met het verkopen van je prachtige werk op onze website en in onze winkels, kun je ons een voorproefje geven van wat er in de toekomst gaat komen Iets nieuws waar je op dit moment aan werktt?
Op dit moment werk ik aan een paar nieuwe marktprints waarvan ik hoop dat ze later deze zomer worden uitgebracht.
juni 19, 2020