Hoe versier je je kersttafel...
Door Anna de Lanoy Meijer, mede-eigenaar Anna + Nina

Weet je wat nog spannender is dan het kerstdiner De tafel dekken! Zet je kerstafspeellijst op en neem een paar uur om je voor te bereiden op een (niet zo) stille nacht. We hebben alles wat je nodig hebt - van delicaat servies tot funky ornamenten - om een dromerige tafelscène te creëren. We laten je zien hoe je het moet doen! Dus dek je kersttafel en dans er later op. 
A+N - How to decorate your christmas table
STAP 1: De eerste stap naar het maken van een magische kersttafel is het gebruik van een tafelkleed. Dit kan elk tafelkleed zijn dat je wilt, maar we raden je aan er een te kiezen die past bij de andere items die je gaat gebruiken. Denk dus na over kleuren en de algehele look die u wilt creëren. We hebben gekozen voor onze 'Navy Christmas Table Cloth' en zullen veel gouden accessoires gebruiken! 

STAP 2: Zet nu je borden op tafel. Meestal (met kerst) heb je een volwaardig diner en heb je dus verschillende borden nodig. Bijvoorbeeld voor-, hoofd- en dessertborden. Voor een echte Anna + Nina tafel draait het allemaal om mix en match! Denk aan verschillende patronen, materialen, kleuren, enz. We gebruiken veel van de Jolly Christmas Plates omdat we dol zijn op de gouden quote erop, het is zo feestelijk!

STAP 3: Nu voor de pies de la resistance’; de echte sfeermaker van de tafel. Denk aan kersttakken, aalbes of ander blad dat je lekker vindt. Hiervoor gebruiken we (uiteraard) beide. Onthoud - onze gouden regel - te veel is nooit genoeg! Verspreid het gebladerte over het midden van de tafel en zorg ervoor dat het de hele lengte bedekt. Tip: In deze tijd van het jaar kun je dit soort takken en bladeren bij de meeste bloemisten kopen. 

STAP 4: Creëer wat romantiek en maak je kerst super gezellig en feestelijk met veel (en als we veel zeggen, dat betekent veel) kaarsen. Gebruik voor het mooiste effect lange kaarsen. Zet overal op tafel kaarsen. Dit hoeft niet perfect te zijn, wij gaan voor perfect imperfect! Hier zijn enkele van de kandelaars die we hebben gebruikt:

STAP 5: Tijd om een stapje terug te doen en de openingen tussen de takken en de kaarsen te vinden. Je kunt deze vullen met versieringen zoals kaneelstokjes, kerstballen, bloemen, etc. Wees creatief! Misschien wil je er wel wat cadeautjes tussen doen. We hebben heel veel kleine cadeau-ideeën waar je uit kunt kiezen! 
A+N - How to Decorate your christmas table
STAP 6: Als het om bestek en glaswerk gaat, heb je waarschijnlijk een speciale set of een mix en match van degene die je in de loop der jaren hebt verzameld. We houden ervan om eigenzinnige, leuke stukken toe te voegen aan onze persoonlijke collectie, en dit jaar hebben we gekozen voor het Ostrich Butter Knife 'en de Sun Teaspoon' die een vleugje goud toevoegen aan elke tafelsetting. Voor glaswerk houden we er echt van om het klassiek te houden en bevelen de Mystery Glassware-stukken ten zeerste aan.:: 

STAP 7: Tijd voor een persoonlijk tintje. We houden ervan om naamkaartjes toe te voegen wanneer we etentjes hebben en normaal gesproken houden we het bij traditionele kaarten. Maar omdat het een speciale gelegenheid is, en om wat origineler te zijn, gebruiken we een ornament met de initiaal van elk van onze gasten erop. Dit verdubbelt ook een klein cadeautje voor uw gasten. Lief gebaar, toch 

STAP 8: Iets wat niet mag ontbreken op tafel zijn natuurlijk onze Kerst Notenkrakers. Een kerstdiner is niet compleet zonder een paar kleurrijke papieren kronen en het geluid van krakende kiekjes! Kijk naar deze leuke.
A+N - How to decorate your christmas tree
STAP 9: Het zit hem in de details, dus vergeet die allerbelangrijkste finishing touch niet! We gebruiken de Santa Claus Napkin Holder' en de Happy Holidays Napkin Holder' uit onze collectie om een traditioneel kerstgevoel aan onze tafel te geven. En om nog een extra touch te geven, voegen we satijnen linten toe aan onze stoelen. Je kunt elke kleur of stof kiezen die bij je interieur of tafelsetting past.. 

STAP 10: Steek je kaarsen aan, speel de muziek en schenk de wijn in. JE HEBT HET GEHAALD. Laat het feest beginnen!
Fijne vakantie!

Liefs, Anna

x
december 10, 2019