A+N - Birthstone
Geboortestenen zijn edelstenen die bij een geboortemaand horen, elk met zijn eigen unieke betekenis. De gehechtheid van mensen aan geboortestenen gaat verder dan de schoonheid van een edelsteen. Er is iets intiems persoonlijks en ongelooflijk belangrijks in een delicate ring versierd met de geboortesteen van een kind of een prachtige set geboortesteenoorbellen gepresenteerd door een geliefde. We hebben twee nieuwe toevoegingen aan onze originele geboortesteencollectie gemaakt, de Birthstone Ring Earring en de stapelbare Birthstone Multi-Ring. Alle stukken zijn gemaakt in 14K goud met een glanzende edelsteen voor elke maand van het jaar.
A+N - Birthstone
januari - granaat
De betekenis van de lichtgevende, dieprode granaat is:‘bescherming'. Vroeger droegen ontdekkingsreizigers en reizigers deze edelsteen met zich mee op hun reizen over de hele wereld om de nacht te verlichten. Een granaat houdt je veilig op al je avonturen - groot of klein - in het leven.

Februari - Amethist
De betekenis van de diep violette Amethist is:‘wijsheid'. Deze edelsteen is een lid van de Quartz-familie van edelstenen en wordt zeer gewaardeerd om zijn verbroederde kristalstructuur. Leuk weetje: het woord amethist' komt van het Griekse woord amethystos' wat zich vertaalt naar niet dronken.'.’ 

Maart - Aquamarijn
De betekenis van de helderblauwe Aquamarijn is‘sereniteit'. Deze edelsteen is zeer gewild vanwege zijn prachtige kleur en onberispelijke kristalstructuur, die ons doet denken aan zoute wateren en eindeloze luchten. Dat is de reden waarom veel zeilers aquamarijnen meenemen op hun reizen om kalm te blijven op wilde golven.

April - Diamant
Baby's in april krijgen een van de meest kostbare edelstenen als geboortesteen: de diamant. De oude Romeinen geloofden dat de pijlen van Cupido waren getipt met diamanten, dus het is geen verrassing dat een diamant bekend staat als de‘liefdessteen'. Heb veel lief, heb een beetje lief en raak nooit de grond aan.
A+N - Birthstones
May Emeraldd
Smaragden zijn uniek onder edelstenen omdat hun oppervlakken zeer goed bestand zijn tegen krassen. De betekenis van deze prachtige groen gekleurde edelsteen is:‘hoop' en het inspireert gedachten aan lente en vernieuwing. Daarom is een smaragd een geweldig cadeau voor iemand die aan een nieuw hoofdstuk in het leven begint.

juni - Maansteen
De adembenemende Maansteen staat bekend om zijn lichtgevende oppervlak, dat eruitziet als maanlicht. Zoals de naam al zegt, is deze edelsteen nauw verbonden met maanmysterie en magie. Het is bekend dat maanstenen brengensterke energieën en om te creërenzoete dromen. 

Juli - Robijn
Robijn, robijn, robijn! Er is iets speciaals aan robijnen waardoor ze sinds altijd absoluut fascinerend zijn voor mensen. Het is waarschijnlijk de glanzende, dieprode kleur van de edelsteen die niet van onze hersenen zal verdwijnen. Robijn symboliseert‘vitaliteit' en is gemaakt voor degenen wiens wereld hun oester is.

Augustus - Peridoot
Een van de onderscheidende kenmerken van de Peridoot is dat hun kleur hetzelfde is in zowel natuurlijk als kunstlicht. De betekenis van de edelsteen is‘grote schoonheid' omdat het 's nachts dezelfde groene gloed afgeeft. Daarom is de Peridoot gemaakt voor de meest stralende personen, geboren in augustus.
A+N - Birthstones
September - Saffier
De diepblauwe, sprankelende kleur van de saffier wordt al een miljoen jaar gekoesterd. De betekenis van de edelsteen is‘waarheid', omdat het zal helpen om eerlijkheid in relaties aan te moedigen en betere beslissingen te nemen. Moeten we nog meer zeggen? 

Oktober - Toermalijn
Toermalijn is de technisch gekleurde droomlaag van edelstenen, er is geen andere steen met een groter aantal kleuren in de natuur. Geen wonder waarom de betekenis van deze edelsteen is‘veel geluk'. Dus wie zei dat je geen (een ring die brengt) geluk kunt kopen, heeft het mis.

November - Citrien
De donkergele Citrien schijnt helder als zonnestralen. De betekenis van deze edelsteen is:‘vreugde', omdat men gelooft dat Citrines je humeur verbeteren en je omgeving waarderen. Ga die Citrien halen en breng een goed gevoel waar je ook gaat.

December - Tanzaniet
De blauwviolette tanzaniet is de zeldzaamste edelsteen op deze planeet, omdat hij alleen te vinden is aan de voet van de berg Kilimanjaro. Als je de steen tegen het licht houdt en omdraait, word je verblind door alle verschillende kleuren. Tanzaniet wordt verondersteld ompauze negativiteit neerleggen om het naar de positieve kant te draaien.
A+N - Birthstones
We hebben een opvallende collectie tijdloze sieraden samengesteld met een onmiskenbare zorgeloze maar altijd relevante Anna + Nina-touch. Alle stukken kunnen worden gestapeld, gedurfd gemixt en gematcht of elegant solo worden gedragen. Of het nu je eigen geboortesteen is of iemand speciaal voor jou, draag je gekozen geboortesteen aan je vinger, dicht bij je hart aan een ketting of als oorbel, voor een mooie herinnering aan die dierbare maand. Rijke kleuren, betekenisvolle symboliek en affiniteit met een speciale maand maken van een geboortesteensieraad een attent cadeau om momenten te vieren die het waard zijn om in (edel)steen te worden gezet.
juli 08, 2021