Anna + Nina sieraden zijn gemaakt met de hand en daarom delicaat. Om ervoor te zorgen dat jouw sieraad zo lang mogelijk mooi blijft, zorg er goed voor.

• Draag je sieraden niet tijdens sporten. Goud is een zacht metaal, waardoor het gevoelig is voor krassen. Voor items bedekt met emaille of (Gold/Silver) plating, voorkom dat het sieraad botst met harde oppervlakken. Dit geldt ook voor ringen met edelstenen. 

• Doe je sieraden af tijdens zwemmen, douchen, of het bezoeken van een zwembad of spa. Chloor kan gouden sieraden beschadigen en op lange termijn zorgen voor breuk. Vocht is ook vaak de oorzaak van oxidatie dus droog jouw item af met een droge doek als het is bewaard op een vochtige locatie of in contact is gekomen met vloeistoffen. Parels bijvoorbeeld, zijn poreus en ondanks dat deze oorspronkelijk uit water komen, houden ze niet van water. 

• Draag je sieraden niet bij gebruik van harde chemicaliën. Dit kan de glans aantasten van jouw sieraad. 

• Doe sieraden om als laatste stap tijdens aankleden. Make-up, parfum, haarproducten en lotions kunnen beschadigen. 

• Bewaar items in een schone, droge omgeving of bewaar het veilig in een doosje/pouch. Het beste is om jouw sieraden apart te bewaren zodat ze niet in de knoop raken of elkaar krassen. Geregen of geknoopte armbanden en kettingen gemaakt van parels en/of kralen kun je het beste niet ophangen maar liggend bewaren.

• Maak je sieraden schoon. Voor Goldplated en zilveren items kun je een droge, zachte doek gebruiken. Gebruik geen vloeistoffen hierbij. Voor 14K Gouden en Vintage stukken kun je lauwwarm water en een milde zeep gebruiken. Maak voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel. Heb je twijfels of vragen over het schoonmaken van jouw sieraden? Of wil je jouw items professioneel laten schoonmaken door onze goudsmid, bezoek dan ons Atelier aan de Herengracht 369 in Amsterdam of neem contact op via herengracht@anna-nina.nl 

Wij adviseren met klem om al je sieraden af te doen bij het slapengaan om te zorgen dat ze niet kapot gaan. Slapen met je sieraden om zorgt voor extra spanning en druk erop door 's 'nachts te bewegen. 

Bezoek onze winkels voor advies of neem contact op via webshop@anna-nina.nl 

We zijn er voor je!